Sportsérülés Csomag

Törés, izom-, részleges vagy teljes szalagszakadás – ilyenkor minden esetben bevérzés kíséri a sérülést, ennek mielőbbi felszívódása érdekében az első héten 4-5 kezelést kapnak a sérültek. A gyakori kezelésszám eredményeként 1 hét után szinte teljesen eltűnik a duzzanat, ami a gyógyulásban döntő! A sérült egy hétig úgynevezett gipszsínt kap, és utána „zárják”, körkörösítik a rögzítést. Nem mindegy, hogy ez a gipsz mennyire illeszkedik a tört testrészhez. A páciensek elmondása szerint egy hét után, mikor újra látták a tört végtagjukat, kívülről szinte teljesen „eredeti” állapotban voltak. A körkörösítés után hetente kétszer jöttek, majd a gipsz levétele után két hétig 3, majd hetente 2 alkalommal.

Térdszalag plasztika varratszedése után érkezett két mankóval egy fiatalember, aki az első héten 4 kezelést vett fel (hétfő – kedd – csütörtök – szombat), majd az azt követő hetekben 3-3, majd pedig 2-2 kezelést kapott. Tolmácsolta gyógytornásza véleményét, akinek volt viszonyítási alapja, mert együtt tornáztatta azt a két beteget, aki életkorban és fizikailag is hasonló állapotban volt, ugyanazon a napon operálták mindkettőjüket és a fényterápiában részesülő fiatalember a különböző szakaszokban 50-60%-kal gyorsabban haladt társánál.

Baleset után nem csak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés kerítheti hatalmába – mi fog történni?, meddig tart a felépülés?, mi vár még rám? – egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

Csonttörés fénykezelése esetén fenntartó csomag javasolt a gipsz levétele után, a gyógytorna időszaka alatt – így könnyebbé válik a mozgás, sokkal könnyebben mozdulnak az ízületek, szalagok, jó eséllyel kerülhető el minden olyan szövődmény, amely a gipszlevétel után bekövetkezhet, a rehabilitáció időszaka jelentősen lerövidíthető. Csonttörések esetében a kúra során jelentősen csökken a fájdalomérzet. A csonttörés bekövetkeztéhez képest a lehető leghamarabb érdemes elkezdeni a Sensolite kezeléseket, tehát a gipszelt végtaggal is érdemes a fényágyba feküdni, ugyanis a polarizált fény jótékony, serkentő hatásai – köszönhetően az egész test kezelésének – a gipsz alá is eljutnak. Ez a hatás elősegíti és gyorsítja a csontosodási folyamatot.

Amennyiben különleges egészségügyi problémája nincsen a páciensnek, akkor az ajánlott Sensolite kezelés kb. 20%-kal csökkenti a csontosodás időtartamát. Ha az orvos a szokásos 6-8 héten belül mégsem távolítja el a gipszet, ez az előny a gipsz levétel után fog jelentkezni, mert a rehabilitáció folyamata sokkal egyszerűbb, probléma mentesebb, és gyorsabb lesz. A több hetes rehabilitáció hossza a felére is csökkenhet. Érdesem a kezelést ajánlásunk szerint a teljes rehabilitációs időszak során igénybe venni.

A gipszlevétel időpontjáig legalább heti 3 alkalommal, utána heti 2 kezelés a rehabilitáció időtartama alatt.

Bővebben